Wraps!

Donedávna jsem si nedokázala představit wrap bez masa. Říkala jsem si, že zabalit zeleninu do placky je moc fádní a navíc to úplně nezasytilo. Jelikož mám od babiček stálý přísun domácích vajec od těch nejšťastnějších a nejrozmazlenějších slepic na světě, rozhodla jsem se je použít i do wrapů.


Co nakoupit:
4 tortilly - pozor, v supermarketech mívají oddělení se zahraničními specialitami a tam jsou tortilly neskutečně drahé. Pokud se přesunete k pečivu, většinou je tam najdete taky, a to za poloviční cenu.
Ledový salát
Okurka
Rajčata
Feferonková majonéza - moc dobrá je "Samuraj" v tubě, ve většině supermarketů
6 vajec
kousek másla
3 lžíce mléka nebo smetany
strouhaný sýr
sůl, pepř, bylinky, koření dle chuti


Tortilly mírně nahřejte v troubě nebo mikrovlnce, aby se nelámaly a lépe se s nimi pracovalo. Na pánvi si rozehřejte máslo a udělejte míchaná vejce - aby byla vláčná, přidejte do polotekutých vajec mléko nebo smetanu. Tortillu potřete majonézou, naskládejte na prostředek ledový salát, tenké plátky okurek a rajčat, posypte bylinkami a kořením, mírně osolte a opepřete. Na takové zeleninové lůžko pak nandejte míchaná vajíčka, která si rozdělte na 4 díly. Zasypte strouhaným sýrem. Tortilly zabalte tak, že přehnete pravý a levý konec přes náplň a zarolujete od konce, který máte nejblíže k tělu. Pořádně upěchujte a nejlépe zabalte do kousku alobalu, ze kterého se pak konzumují pohodlně, aniž byste jejich obsah měli vysypaný po podlaze. :) A zase to experimentování - použijte fantazii a do wrapů nacpěte vše, co máte rádi.

Komentáře

Oblíbené příspěvky